USDA/APHIS nodigt Monsanto c.s. uit om zichzelf te gaan beoordelen

1 mei 2011

APHIS is de Inspectie die in de VS binnen het Ministerie van Landbouw (de USDA) toezicht houdt op de gezondheid van landbouwgewassen en vee (Animal and Plant Health Inspection Service).

Als het aan de APHIS ligt, gaan de gentech-multinationals binnenkort hun eigen milieueffect rapportages schrijven. Op 7 april is er een aankondiging in het Federal Register geplaatst waarin biotechnologie-bedrijven worden uitgenodigd hun interesse kenbaar te maken voor het starten van een 2-jarig proefproject waarin zij een dergelijke exercitie kunnen uitvoeren.

De APHIS vindt natuurlijk niet dat zij nalatig is door het controleren van de gentech-bedrijven uit handen te geven, en denkt gemakshalve dat de gentech-jongens zichzelf veel beter en efficiënter kunnen reguleren. Dit ondanks de alarmerende berichten die professor Don Huber het begin van dit jaar de wereld heeft ingestuurd over de kwalijke kanten van glyfosaathoudende herbicides, die veel ernstiger zijn dan ooit gedacht en elk weldenkend mens reden zouden geven Roundup Ready gewassen juist te reguleren in plaats van te de-reguleren.  Zo niet de USDA onder leiding van de bio-governor Tom Vilsack.

Mensen echter die niet al te kort van memorie zijn, weten dat eenmaal verdachte bedrijven die de vrije hand krijgen steeds maar weer -vroeg of laat- het financieel belang laten prevaleren boven het maatschappelijk belang. En Monsanto c.s. zijn daar keurige voorbeelden van, getuige alle wapenfeiten van de heren uit het verleden (Agent Orange, DDT, rBGH, PCB’s, POSILAC, aspartaam, draaideurcriminelen en ga zo nog even door).

Ter illustratie van het door de APHIS zo toegejuichte principe hieronder een filmpje uit de jaren 80, met dank aan Observer1964 op http://anarchiel.com