Monsanto wil met hulp-smoes 475 ton gg-zaden dumpen in Haïti

14 mei 2010

Het bedrijf Monsanto doneert 60.000 zakken gratis aardbevingsgif(t) aan de getroffen boeren in Haïti.
Compleet met herbiciden erbij geleverd. Echt heel genereus. Als die bofkonten/boeren daar in Haïti Monsanto’s zaden willen gebruiken, moeten ze wél eerst even tekenen voor het betalen van de -jaarlijkse- royalties en wat extra herbicide aanschaffen.

Jean-Robert Estimé heeft als Monsanto-vertegenwoordiger in Haïti een sleutelrol gespeeld bij deze Amerikaanse “hulp”. Hij was minister van Buitenlandse Zaken tijdens het 29-jarig schrikbewind van Robert Chevalier in Haïti. Goed gedaan, Monsanto! Weer een voorbeeld van waartoe de juiste man/vrouw op de juiste plaats in staat is. www.zaplog.nl

Naschrift 19 mei 2010: Monsanto doneert alweer 130 ton zaden aan Haïti, maar nu voor 4 miljoen US$ conventionele/hybride mais- en groentezaden. En ze hebben ondertussen hulptroepen opgetrommeld: Kuehne + Nagel, USAID en UPS.
Monsanto is wel heel erg goed bezig, de laatste tijd, vindt u ook niet? Of zou het de bedoeling zijn dat de aandacht een beetje wordt afgeleid van die 475 ton gg-zaden die ze eerder hebben “gedoneerd”? Er staat wel heel nadrukkelijk bij dat dit CONVENTIONELE zaden zijn. En het praatje dat Jerry Steiner, vice-president van Monsanto erbij verkoopt is politiek supercorrect! Zit er nu een luchtje aan dit bericht, of niet? Lees voor uzelf hoe Monsanto zichzelf in het zonnetje zet, op www.agf.nl.

Naschrift 8 juni 2010:
Het weekend van 4 juni hebben 20000 boeren bij Hinche (Oost-Haiti) tijdens een protestmars bij monde van hun leider Filfranc Saint Nare laten weten dat zij de gif(t) van Monsanto niet accepteren. Zij eisen dat de 75 ton die al geleverd is verbrand wordt en zetten hun eisen kracht bij door een begin te maken met het verbranden van reeds geleverd zaad. Zij vragen de Haitiaanse regering de resterende 400 ton tegen te houden.

Ook het congres van de Boerenbeweging van Papaya (MPNKP) deelde via haar voorzitter Tet Kole mee dat ze geen genetisch gemanipuleerde goederen zal accepteren.

Bij de demonstratie van dit weekeinde waren ook studentenverenigingen en tal van sociale belangengroepen uit de Dominicaanse Republiek en Brazilië aanwezig. Bij de demonstratie werd ook het aftreden geëist van de Haïtiaanse president Rene Preval. De protesten tegen hem duren al enige tijd. www.zonnewind.be