Esther Ouwehand (PvdD) verklaart tuinderij Koekoek in Nijmegen gentechvrij

21 mei 2011

Onth2 Onth3 Onth4 Onth5 Onth6

Op zaterdag 21 mei werd er op de biologische tuinderij van Boer Koekoek in de Ooijpolder bij Nijmegen een groepsfoto gemaakt waarop mensen waren afgekomen die het belangrijk vinden dat onze overheid en de Europese Commissie de juiste keuzes maken om de kwaliteit en diversiteit van ons voedsel nu en in de toekomst te kunnen behouden. Met deze groepsfoto wordt de aandacht gevestigd op het Nijmeegse burgerinitiatief  ‘Nijmegen gentechvrij’ ingediend op 6 april 2011Groep
Mevrouw Esther Ouwehand, lid van de Tweede Kamer voor de Partij voor de Dieren verleende de dag met haar aanwezigheid een extra feestelijk tintje. Na een inleidend woord van Luc Buur en Boer (Robert) Koekoek onderstreepte zij het belang van burgerinitiatieven om tegenwicht te bieden aan een Kamermeerderheid die zijn oren vooral laat hangen naar geluiden van ecomomische lobbygroepen zonder interesse voor consumenten die om veilig en gezond voedsel vragen. De stadstuinderij van Boer Koekoek is voor haar het schoolvoorbeeld van de manier waarop voedselvoorziening in de toekomst overal geregeld zou moeten gaan worden: korte kringlopen, zonder monocultures, zonder bestrijdingsmiddelen, zonder kunstmest, zonder dure, gepatenteerde, genetisch gemodificeerde zaden en zeer belangrijk: zo dicht mogelijk bij de mensen voor wie het voedsel is bestemd. Vandana Shiva had het kunnen zeggen!

De fotosessie was onderdeel van de Open Dagen op de tuinderij van Boer Koekoek, die werden gehouden in het weekend van 21/22 mei tussen 11.00 en 16.00 uur.