Genetische manipulatie

Deze kleding is perfect voor in de moestuin

De zon schijnt de hele dag, de vogeltjes kwekken dat het een lieve lust is en jij hebt eindelijk zomervakantie. Dit is het moment om de gewassen in jouw eigen moestuin extra liefde te geven, zodat je over een maandje of wat manden vol vers fruit en prachtige bloemen kunt oogsten!

Maar natuurlijk stap je niet graag de modder in met je mooiste kleren aan. Dus wat zijn handige en praktische kledingstukken voor de moderne hobbyboerin in de moestuin of op de biologische boerderij?

Kies voor een broek van stevig denim

Spijkerbroeken zijn ooit ontworpen voor harde werkers en ook in de groentetuin doen ze hun werk prima. Denim is slijtagebestendig, beschermt tegen doorns en brandnetels terwijl het comfortabel zit en niet te warm is in de zomer. Een paar lekkere baggy mom jeans geven je alle bewegingsvrijheid die je nodig hebt bij het spitten, wieden en water geven. Ze zijn ook nog eens stijlvol, zodat je je niet hoeft te schamen als die leuke vent langs jouw tuintje loopt.

Op dichte schoenen werk je sneller

De groentetuin is een geweldige plek, maar ook een klein stukje natuur. In de natuur zitten stekende insecten, harde stenen en houtsplinters. Ga dus niet op slippers de tuin in om te werken, maar reserveer een paar schoenen puur voor gebruik in de moestuin. Leren boots of enkellaarzen zijn stabiel en kunnen elke bedreiging voor je voeten aan.

Bescherm jezelf tegen de zon

De zon is heerlijk, maar veroudert je huid. Als je de halve dag in je eigen moestuintje gaat doorbrengen, bescherm jezelf dan tegen die koperen ploert. Smeer je dus in en draag zomerkleren die je huid veilig houden van Uv-straling. Luchtige flanellen overhemden, katoenen blouses met strakke mouwen en een brede hoed geven je alle zonnewering die je nodig hebt. Vergeet ook niet om behalve de planten jezelf regelmatig water geven – tuinieren is dorstig werk!