Genetische manipulatie

Hoe CRM ook juist in de landbouw van pas komt

Landbouw en agricultuur klinkt misschien als een erg praktische branche, maar ook daar wordt gebruik gemaakt van een hele variëteit aan elektronische technologieën. Niet alleen in de ontwikkeling van machines, maar ook op IT-niveau zijn er ontwikkelingen gaande die boeren en andere mensen werkzaam in de agrarische sector kunnen ondersteunen om hun business met meer gemak te runnen.

Software

Landbouwers kunnen gebruik maken van software voor bedrijfsbeheer om zo hun dagelijkse taken en verantwoordelijkheden binnen een bedrijf strategisch en efficiënt in te richten. Met dit soort software dat ontworpen is voor bedrijfsbeheer kun je bijvoorbeeld de registratie en opslag van bedrijfsgegevens gemakkelijk automatiseren. Activiteiten binnen het bedrijf kunnen worden gecontroleerd en geanalyseerd en in plaats van dat je zelf de bedrijfsuitgaven en bedrijfsbudgetten bij moet houden, gaat dit automatisch via de software.

Customer Relationship Management

Een ander handig hulpmiddel voor boeren is om een CRM te installeren. Je kunt bijvoorbeeld via lime-technologies.nl een CRM-systeem binnen je landbouwbedrijf in zetten om je werk binnen de sector te verbeteren. Met de CRM-software van lime-technologies.nl kun je aansluiten bij het nieuwe tijdperk van de digitale relaties tussen serviceproviders en klanten.

Hoe kan CRM de landbouw precies helpen?

Het doel van CRM-systemen is het opbouwen van een goede relatie met klanten. Dit kun je handmatig doen, maar binnen de bedrijfsautomatisering van de agrarische sector past ook de digitalisering van je klantenbeheer. Hiervoor zijn de CRM-relatiesystemen speciaal ontworpen.

Met de juiste toepassing van een CRM kun je de strategie verbeteren waarmee je kwaliteit van service naar je klanten toe waarborgt. Daarom zul je ook de koopkracht van je klanten stimuleren. Een voorbeeld kan zijn dat wanneer een klant altijd hetzelfde type meststof bestelt, je hier in het systeem makkelijk op geattendeerd kan worden en je hem vervolgens speciale toevoegingen aan kunt bieden die goed werken met meststoffen en hun effect versterken.

Taken die een CRM-systeem uitvoert op agrarisch gebied

Met een moderne CRM-app binnen de agricultuur heb je de mogelijkheid om de apparatuur en landbouwmachines te tellen. Je krijgt in één handeling het overzicht te zien van het aantal en het gewicht van je dieren, maar ook de leeftijd en hun functionaliteit. Zit je in de plantensector, dan houdt de CRM de data bij van alle seizoens- en eenjarige planten en hun groeicycli plus vruchtopbrengst.

Op basis van analyse van verkregen gegevens over de workflow van agrarische ondernemingen, bieden CRM-systemen gebruikers verder nog een aantal functies en mogelijkheden. Je hebt een handige kalenderplanning tot je beschikking en kunt binnen de CRM-takenlijsten maken in overeenstemming met natuurlijke cycli.

De CRM-software automatiseert de magazijnboekhouding en inventaris van apparatuur, net als de materiële middelen en de inventaris van producten en grondstoffen. Je kunt eenvoudig de balans en financiën van je bedrijf bijhouden en overzien, en jaarrekeningen en documentatiebeheer staan overzichtelijk bij elkaar. Bovendien kun je makkelijk de beheersing van de werkuren en de werkefficiëntie van het personeel overzien.